cjwho

cjwho:

Pathway House, Tel Aviv, Israel by Jacobs-Yaniv Architects | via

The main architectural concept was creating inside the house an in-between space: joining the outside with the inside by introducing plants and skylights along a passage which continues the garden path to the house. The house occupies a full rectangular shape on the majority of the site, and the planted and day-lit passage breaks down a potentially rigid placement on site. Most of the house is planned on one floor – ground floor. Only a guest room occupies the basement. The passage cuts the house in two sections – hosting and sleeping. The internal plan is directed north-south for optimal day light and east –west for optimal natural ventilation.

Photography: Uzi Porat

CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe

Love this!